e-obrazec 1293 - Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov ...
Oglaševanje na Informiran.si
Izdelava dokumenta po naročilu

Če dokumenta, ki ga potrebujete, niste našli na našem portalu, nam pošljite opis in izdelali ga bomo individualno:

Pošljite podatke
[Kliknite tu]

Pravne zadeve / Varstvo osebnih podatkov22. februar 2017 | Prijava |
RUBRIKE
Avtomobili
Delo in zaposlovanje
Dopisi, opomini in pooblastila
Družba
Državna uprava in občine
Gospodarstvo
Izvršbe
Kazniva dejanja in prekrški
Ločitveni postopki
Nepremičnine
Osebni stečaj
Pogodbe
Pravilniki (interni akti) v podjetju
Pravne zadeve
Računovodstvo in davki
Stečaj in prisilna poravnava
Šolstvo
Turizem
Kako do pravnega dokumenta?
Načini plačila
Video navodila za uporabo portala
Pogosta vprašanja uporabnikov
Zakaj e-obrazce uporablja že več kot 82.000 registriranih uporabnikov?

"Super ste nimam besed, hitri točni in splošno odlični pri delu katerega opravljate. Hvala ker ste tu!!!!"

Valdet
Pravni nasvet po e-Pošti
paket OSEBNI STEČAJ
BREZPLAČNI pravni e-priročniki
Pravni nasveti
Članki in nasveti
Davčne olajšave za RR projekte
Izdelava pogodb po naročilu
Splošni pogoji
Piškotki
Koristne povezave
Sponzorirane povezave:
Potrebujete pravni dokument?
Zakaj ga ne bi izdelali sami in tako prihranili čas, denar in živce?

Kako lahko sam izdelam pravni dokument?

Izpolnite spodnji e-obrazec. Na podlagi odgovorov, ki jih boste vnesli, bo sistem sam izdelal in vsebinsko prilagodil Vaš dokument. Tega boste po končanem postopku tako lahko preprosto natisnili in uporabili. Tako lahko do dokumenta, ki ga potrebujete pridete v le nekaj minutah.

Končni izdelan dokument bo vseboval Vaše podatke, prav tako pa bo glede na Vaše odgovore prilagojena tudi sama vsebina Vašega dokumenta. Tako bo dokument ustrezal Vaši individualni situaciji.

Poleg izdelanega dokumenta boste prejeli tudi brezplačna navodila, kako izdelani dokument uporabiti in kakšni so nadaljni postopki.


Potrebujete pomoč oz. več informacij?
01 / 511 42 60  info@informiran.si
051 / 204 821  kontaktni obrazec
Dokument: Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov


Opis: V skladu s 25. členom v povezavi s 4. in 5. odstavkom 7. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) morajo vsi:
- upravljavci osebnih podatkov v zasebnem sektorju z najmanj 50 zaposlenimi,
- vsi upravljavci osebnih podatkov iz javnega sektorja,
- notarji,
- odvetniki,
- detektivi,
- izvršitelji,
- izvajalci zasebnega varovanja,
- zasebni zdravstveni delavci,
- izvajalci zdravstvenih storitev
- upravljavci osebnih podatkov iz zasebnega in javnega sektorja, ki vodijo zbirke, v katerih se nahajajo občutljivi osebni podatki, ne glede na število zaposlenih,
v svojih aktih urediti zavarovanje osebnih podatkov, ki jih zbirajo in obdelujejo.

Akt o zavarovanju osebnih podatkov bi vsi upravljavci osebnih podatkov morali imeti že od leta 1999, saj ga je zahteval že takratni zakon, vendar se zaradi pomanjkanja inšpektorjev za varstvo osebnih podatkov obstoj tega akta ni preverjal, zato ga mnogo upravljavcev osebnih podatkov vse do danes še vedno nima.

Z zadnjo spremembo ZVOP so nekateri upravljavci osebnih podatkov sicer oproščeni sprejetja akta o zavarovanju osebnih podatkov, vendar omenjena oprostitev v ničemer ne zmanjšuje obveznosti vseh upravljavcev osebnih podatkov, da osebne podatke, ki jih obdelujejo, v praksi zavarujejo v skladu s 24. členom ZVOP. Vsak upravljavec osebnih mora torej še vedno zagotavljati vse postopke in ukrepe, s katerimi se varujejo osebni podatki, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihova sprememba ali izguba ter nepooblaščena obdelava teh podatkov, ukinjena je le obveznost ureditve takega zavarovanja v posebnem notranjem aktu upravljavca.

Kljub temu upravljavcem osebnih podatkov priporočamo ureditev takih postopkov in ukrepov v njihovem notranjem aktu, saj tako urejanje tudi po mnenju Informacijskega pooblaščenca olajšuje vzpostavitev in povečuje učinkovitost zavarovanja osebnih podatkov. Več informacij najdete na spletni strani Informacijskega pooblaščenca.

OPOZORILO:
Če obdelujete osebne podatke in ne zagotovite njihovega zavarovanja, vam Informacijski pooblaščenec lahko z odločbo prepove obdelavo osebnih podatkov, poleg tega pa vas lahko kaznuje z globo od 4.170,00 EUR do 12.510,00 EUR. Za takšen prekršek se lahko kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali samostojnega podjetnika, in sicer v višini od 830,00 EUR do 1.250,00 EUR.

Vprašalnik pazljivo izpolnite.

Ker se nekateri odgovori na zastavljena vprašanja neposredno vnašajo v besedilo pravilnika, vas prosimo, da se zaradi pravilne sklanjatve besedila pri vprašanjih, kjer je to posebej označeno, odgovori glasijo v takšnem sklonu, kot je prikazano na posameznem primeru.Navedite ime in priimek ter naziv odgovorne osebe pravne osebe - upravljavca osebnih podatkov (npr. Janez Kranjc, direktor ali Melita Knop, predsednica ali Maja Novak, ravnateljica itd.)
Pravna oseba je upravljavec osebnih podatkov, če pri svojem delu zbira in obdeluje osebne podatke (npr. podatke o zaposlenih, podatke o strankah, ki so fizične osebe, podatke o članih društva, podatke o učencih v šoli itd.).

Samostojnim podjetnikom in fizičnim osebam, ki so upravljavci osebnih podatkov, tega vprašanja ni potrebno izpolniti, saj nimajo odgovorne osebe.

 
 
Navedite naziv upravljavca osebnih podatkov, njegov sedež in kraj.
Npr. za samostojne podjetnike: Janez Novak, s.p., Cvetlična ulica 1, Ljubljana
Npr. za pravne osebe: Cvetje, d.o.o., Cvetlična ulica 2, Ljubljana
Npr. za fizične osebe: Janez Novak, Cvetlična ulica 1, Ljubljana

 
 
Ali so pri upravljavcu osebnih podatkov zaposlene več kot 3 osebe?
DA
NE

 
 
Nazaj
Naprej
PRIJAVA
Korak 1/5
Predviden čas izpolnjevanja
15 minut
Storitev vsebuje:
Individualno izdelan dokument, pripravljen za tisk
Navodila za uporabo dokumenta
Vzorec končnega dokumenta:
Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov - V skladu s 25. členom v povezavi s 4. in 5. odstavkom 7. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) morajo vsi:- upravljavci osebnih podatkov v zasebnem sektorju z najmanj 50 zaposlenimi,- vsi upravljavci osebnih podatkov iz javnega sektorja,- notarji, - odvetniki,- detektivi,- izvršitelji,- izvajalci zasebnega varovanja,- zasebni zdravstveni delavci,- izvajalci zdravstvenih storitev- upravljavci osebnih podatkov iz zasebnega in javnega sektorja, ki vodijo zbirke, v katerih se nahajajo občutljivi osebni podatki, ne glede na število zaposlenih,v svojih aktih urediti zavarovanje osebnih podatkov, ki jih zbirajo in obdelujejo.
Cena:49,90 EUR (499 točk)
Zakaj uporabiti
e-obrazec?

Pogosto menimo, da potrebujemo le nek vzorec, pribljižek dokumenta, da lahko opravimo določen posel.

Vendar običajno ni tako.

Vsak pravni dokument mora biti pripravljen v skladu s pravnimi predpisi, saj lahko le tako zavarujemo svoje interese in brez težav izpeljemo postopke.

e-obrazec poskrbi, da sami, brez pravnega znanja izdelate takšen dokument, saj namesto Vas v le nekaj minutah samodejno izdela in vsebinsko prilagodijo Vaš dokument, tako da vsebinsko ustreza Vaši konkretni situaciji...


e-obrazec 1293 - Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov e-obrazec 1293 - Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov e-obrazec 1293 - Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov

Izdelava pravnih dokumentov - Pravni nasvet po e-Pošti - Brezplačni e-Priročniki - Članki in nasveti - Oglaševanje

Kontakt in pomoč uporabnikom: Kontaktni obrazec I T: 01 / 511 42 60 I M: 051 / 204 821 I info@informiran.si

© INform, pretok znanja d.o.o. 2004-2017. Vse pravice pridržane.